Cafè de lletres: Crònica

 

Cerco l’ahir abans que es perdi en el temps: La generositat de la gent que va assistir al recital músico-poètic de: De teulades en amunt, i es desgranava càl·lidament per l’atmosfera del Cafè de Lletres, de Vilafranca del Penedès; l’emoció articulada per veus i sensibilitats versàtils, tot donat-li vida i vol a la paraula que deia secrets recòndits, ara medits i rimats, ara lliures, mentre recorria indrets atemporals, geogràfics i testimonials.

Em bressolo en la cadència de la música vocal i instrumental que cosia les parts diferenciades del recital, ajudada per la contribució de la veu que la precedia pel camí de la prosa poètica.

Quantes coses van dir ahir la música, el diàleg líric, la rèplica escènica i el silenci, en aquesta trobada amb amics en un cafè, on es va exercitar l’habilitat de fer paleses les lletres, sense esperar res més a canvi que una oïda, un pensament o un cor on allotjar-se!

Quant d’acompliment per a uns poemes recòndits!

Gràcies per fer-ho possible!:

Fusió Musical No Límits

Mar Navarro (pianista)

Directora de l’Escola Sons Musicals, de Sta. Margarida i els Monjos.

Ha treballat a l’Aula 4 de Vilafranca del Penedès, i en altres centres, fent classes de piano i llenguatge musical, individuals i en grups.

Ona Muria (veu)

Directora de la coral infantil de Sant Cugat Sesgarrigues.

Treballa com a professora de cant a l’Escola de Música Simfonia, de Sant Pere de Ribes i a l’Escola Sons Musicals de Sta. Margarida i els Monjos.

El grup es va formar al novembre de 2014, tot i que ambdues tenien la seva trajectòria i projectes musicals.

El primer concert el van fer al desembre de 2014, en la Mostra d’art S. Raimon de Penyafort, organitzada per l’Ajuntament de Sta. Margarida i els Monjos.

Posteriorment han actuat a la Biblioteca dels Monjos per Sant Jordi, al recital poètic Vijazz (2015), a l’Escorxador de Vilafranca (Dia de la Dona (2016), a la Societat Margaridoia, i en l’actes solidari organitzat per l’Ajuntament vilafranquí: XVII FESTA DE LA SOLIDARITAT, 29 d’octubre de 2016, i en l’acte organitzat per les ONG’s de Vilafranca i comarca de suport als refugiats (Cal Bolet), 12 de desembre de 2016.

Han acompanyat la presentació de llibres de diversos escriptors.

Josep Maria Partegàs Mas (LaGarriga, 1949)

Mestre i Bibliotecari escolar. Autor de llibres de text de matemàtiques. Estima la tradició oral i gaudeix d’explicar contes a petits i grans. Li agrada llegir i la lectura en veu alta. Condueix un club de lectura infantil, Fantastida.

Eva Padilla, Sabadellenca.

Des de ben petita m’ha agradat jugar amb les paraules. Amb elles he trobat un bosc ben ample i, ple de carícies on fer volar desitjos lliurement per mitjà de contes i versos.

JOan Sagués: (Manresa, 1966) és escriptor.

Autor del llibre GRTL, llibre artesà publicat per Bufanúvols Enquadernació, amb il·lustracions de Tamara Hernández.

Ha publicat al fanzine infierno suave, i en diferents blogs com librodearena o blogspot i hi ha col·laborat al Crónica de la web de Librerantes i a les revistes digitals Lemuria i La Naúsea.

Des de la seva llibreria, ja desapareguda, Papers (Manresa) ha presentat esdeveniments de literatura, música, arts escèniques i participat en diferents cicles i festivals nacionals i internacionals (com el X FESTIVAL MUNDIAL DE PALABRA EN EL MUNDO on va fer un recital de spocken word amb poemes de Marcz Doplacié).

Com a autor ha presentat a Manresa, Verdú, Barcelona, Reus, Callús, Rubí, Olesa de Montserrat i Sant Fruitòs de Bages amb el seu espectacle GRTL, amb el dj LTC Lutc i ha participat a Alícia (1r festival de la paraula i les arts avançades) a Olesa de Montserrat, amb LOVE ME TENDER.

Forma part de Plectrude i Mathieu, la part poètica de POP produccions poètiques amb en LTC Lutc, el hombre que empuja una bañera en Arte-Factor, i col·labora al fanzine digital mensual “Reflexiones de una calavera mexicana”´.

Marta Pérez Sierra (Barcelona, 1957) Mestra i filòloga, és coautora de llibres de text de llengua i literatura.

Mestra i llicenciada en Filologia Catalana. He publicat un llibre de relats curts, I demà, l’atzar (Ed. Setzevents, 2009), i els poemaris: Sexe Mòbil singular, SMS (Viena Edicions, 2002), Fil per randa (Ed. Bubok, 2008), Dones d’heura (Pagès Editors, 2011), que va obtenir el Premi Jordi Pàmias 2010 de poesia a Guissona,boCins (Ed. Bubok, 2012),Si goso dir-li un mot d’amant (Ed. Cims, 2013)(format ebook: Ed Bebookness 2013),Sexe Mòbil singular, SMS il·lustrat (Ed. Cims ,2013), en format ebook el poemari Gàngsters, ploma i vaudeville (Ed. Bebookness, 2014), M’he empassat la lluna (Viena Edicions, 2015) amb fotografies d’Enric Maciä, finalista del Premi de poesia Miquel Arimany,Un segon fora del dubte (Gregal, 2016) amb fotografies d’Enric Maciä i Ostatge (Tèmenos, 2016) Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell. També un llibre de microrelats poètics Bavastells (Walrus Editorial, 2014) i un llibre de contes en castellà ¿Dónde estàs?(Sd·edicions, 2016).

Ha resultat guanyadora en diversos certàmens literaris, entre els quals destaquen el Premi de Narrativa Curta de Castellbisbal (2009), el II Premi de Poesia Jordi Pàmies (2010), el de Sant Hilari Sacalm (2012), el Primer Premi de Poesia en Català de Perpinyà (2013) i el XXII Premi de Poesia Josep Fàbregas i Capell (2015).

Forma part del col·lectiu literari Cornèlia Abril.

Coordina el cicle Contrapunt poètic a l’Aula de Música i Teatre Musical de Sant Feliu de Llobregat.

Marc Miralles

Ha fet teatre des de molt petit, tot participant en diferents grups de la comarca del Penedès: El Fiacre de Les Cabanyes, La Companyia és grata (grup semi professional). Ha representat més de 30 obres al llarg dels anys.

Ha col·laborat en l’organització de la Roda de Teatre de l’Alt Penedès.

Ha participat en Els Pastorets de Folch i Torres al Casal de Vilafranca, tot fent de Lluquet.

Ha actuat fora de la comarca, al Mercat de les Flors, de Barcelona i també al Teatre Nacional de Catalunya.

És amant de tot allò que soni a cultura, teatre i lectura.

Anna Tomàs Mayolas, vilafranquina, viu intensament, llegir l’ajuda, fluctua entre la prosa i la poesia, col•labora, quan pot, en el blog de ressenyes “Els orfes del senyor boix” i a vegades escriu.

Un tast dels seus escrits:

https://elsorfesdelsenyorboix.blogspot.com.es/…/Anna%20%28m…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s