Torras i Bages: Intervenció de Josep M. Ibarra

img-20161201-wa0019

Jordi Albertí, director de l’editorial Gregal, va estar present en la presentació del llibre de poemes. Ens va adreçar unes paraules mitjançant la figura del seu representant: Josep Maria Ibarra.

Senyores i senyors,

Bona tarda.
El meu nom és Josep Maria Ibarra, i sóc aquí en representació de l’Editorial Gregal.
Donem inici a aquest acte de presentació del llibre de poesia “De teulades en amunt” de l’escriptora Isabel del Pilar Valero Herrera.

Si parlem de poesia és aquest un bon moment per recordar les paraules de Federico García Lorca quan deia:
La poesía no quiere adeptos, quiere amantes.

I no podem oblidar aquella famosa frase d’Emily Dickinson, poetisa nord-americana:
Si en llegir un llibre tot el meu cos tremola tant que no hi ha foc que pugui escalfar-me, aleshores sé que això és poesia.

Comptem en aquesta presentació amb David Monteagudo, escriptor, Esther Peiró, prologuista, i l’autora, Isabel del Pilar Valero.
En Jordi Albertí, Director de l’Editorial Gregal m’ha encarregat que us adreci unes paraules :
Amigues i amics :
No cal dir que m’hauria agradat ser avui aquí, entre vosaltres, per acompanyar la Pilar, la nostra autora.
Com que ja veieu que no m’ha estat possible, deixeu que us transmeti només dues reflexions:

1. Diuen que al nostre país hi ha més escriptors que no pas lectors. Tots sabem que es tracta d’una exageració, però això no vol dir que no hi hagi alguna cosa de cert. Partint d’aquesta dosi de veritat, em permeto exclamar: quina alegria i quina tragèdia. Quina alegria que siguem un poble impregnat d’esperit creatiu, en ebullició per l’estètica. Quina tragèdia que no hàgim estat capaços d’injectar en el nostre ADN col·lectiu la passió per la lectura, per la descoberta del que, en lletres de motlle o en caràcters digitals, ens diuen els llibres. Tanmateix, optimista empedreït, crec que tenim les eines i la voluntat col·lectiva de millorar i que ho millorarem.

2. Al nostre país, potser per analogia amb la distribució demogràfica, resulta que tenim un brillant holding editorial de relleu mundial, unes poques editorials de vol lleuger i una plèiade d’editorials que, enamorades de l’ofici, anem oferint allò que en podríem dir cuina literària o recerca documental de proximitat. Nosaltres, l’Editorial Gregal, ens comptem entre aquestes. I us volem seduir. Deixeu-vos seduir, si us plau. La manera és ben fàcil: escolteu el que ara us explicaran, compreu els llibres, gaudiu-los i, a partir d’aquí, no us quedeu callats: parleu-ne, si us plau. Prediqueu-ne les excel·lències o difoneu-ne els defectes. Així sabrem tots plegats que estem vius i que som, culturalment parlant, a la cresta de l’onada.

Moltes gràcies.

Vilafranca del Penedès, 1 de desembre de 2016

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s